Laga smala gourmetmaten

Laga lyxig gourmetmat som är lite smalare utan att kompromissa med smaken.

Annonsen laddas.

Bjud på lite lättare alternativ i helgens festmat. Några tips:

Till huvudrätt
Skaldjur och fisk går att göra läckra rätter på utan att det behöver bli så fett. Om du ändå vill ha en köttbit så välj bort entrecôte och annat kött som har mycket fettstrimmor. Oxfilé eller en putsad stek är ett bättre alternativ.

Välj rätt sås
Bearnaisesås och aioli i är gott, men tyvärr riktiga kaloribomber. Prova en kryddig salsa till köttet istället, eller använd lätt crème fraiche som bas till såsen. Gott och fräscht!

Små portioner
Ett av gourmetmatens signum är den festliga uppläggningen, och färdiga portioner gör att vi äter mindre och njuter mer. Även efterrätterna kan med fördel serveras i små munsbitar.

Slösa med grönt
Fina blad och grönsaker gör rätten vackert färgglad. Ett tips är också att servera en läckert krispig sallad till förrätt.

Smal bearnaise

Ett smalare, men definitivt lika gott alternativ.

Ingredienser
1 dl minifraiche, 5 %
1 tsk dragon, torkad
0,5 msk vitvinsvinäger
1 msk lök, riven
2 krm salt

Blanda ihop alla ingredienserna och låt sedan koka upp och låt dra ca 4-5 min före servering. För den som vill ha såsen lite ljusgul går det bra att strö i en gnutta gurkmeja.