Kycklingpasta i sex enkla steg

Laga en enkel och god pastagryta med kyckling på bara 20 minuter. Klicka vidare i bildspelet för att se steg för steg hur du lagar rätten.

Annonsen laddas.

ITALIENSK KYCKLINGPASTA

4 portioner
50 g pinjenötter
500 g pipe rigate
2 msk olivolja
2 kycklingbröst
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, skalade
2 schalottenlökar, finhackade
1/2 röd chili
2 msk tomatpuré
2 kvistar färsk timjan
salt
nymald svartpeppar
2 burkar tomater (cirka 330 g),
gärna cocktailtomater
1/2 msk balsamvinäger
1/2 kruka basilikablad,
rivna i bitar
200 g mozzarella, i tärningar
50 g rucola
10–15 svarta oliver
Till servering: hyvlad parmesan

Gör så här:

1) ROSTA. Lägg pinjenötterna i en torr het stekpanna och rosta dem under omrörning. Se upp så de inte bränner.

2) KOKA. Koka pastan knappt klar i saltat vatten. Slå av i durkslag, rör ner 1/2 msk olivolja i den varma pastan så den inte klibbar ihop.

3) STRIMLA. Skär kycklingbrösten i strimlor, strimla chilin, skala och hacka lök och vitlök.

4) FRÄS. Fräs kycklingen i 1,5 msk olivolja i en stor stekpanna. Sänk värmen, tillsätt lök, vitlök, tomatpuré och chili och fräs i 2 minuter

5) SJUD. Tillsätt tomater, timjan, vinäger, basilika och sjud såsen 5 min. Vänd ner den kokta pastan, oliver och mozzarella. Rör runt försiktigt tills osten börjar smälta.

6) BLANDA. Skölj rucolan väl och vänd ner den i såsen. Vänd runt så bladen precis börjar mjukna, men har kvar sin färg och lite spänst.


Vintips till pastan

Ett rött kryddig vin med inslag av örter matchar den smakrika tomatsåsen väl.

Tautavel Réserve 2007 (2291), 89 kronor

Detta franska vin bjuder på mycket mörk, mogen frukt och lite peppriga toner.

 

Fler vintips till maten på VinVin.se