Krydda upp din hälsa i vinter

Kryddor får inte bara maten att smaka bättre – de har många hälsoeffekter också. Här är tips på fyra välgörare på kryddhyllan.

Annonsen laddas.

Kanel
Kanel hjälper till att stabilisera blodsockret och har också visat sig ha goda effekter på högt blodtryck. Tips: strö kanel över frukostgröten, eller varför inte över en fruktsallad.

Chili
Den heta chilin sägs öka förbränningen och skydda mot ådelförkalkning och förkylningar. Lite sting i maten gör också man har en tendens att äta både långsammare och lite mindre.

Persilja
Är väldigt järnrik och innehåller även den nyttiga folsyran som är viktig för gravida och kvinnor i fertil ålder. En annan trevlig bonus med persilja är att den ger friskare andedränkt!

Gurkmeja

Gurkmejan ingår i curry och är det som ger kryddblandningen den härligt gula färgen. Innehåller curumin som är rik på antioxidanter och ska verka antiinflammatoriskt och cancerhämmande.