Kräftskiva recept

Nu är äntligen kräftsäsongen här. Här finns recept på allt du behöver för att lyckas med kräftskivan.

kraftskiva_bord

Kräftorna smakar bäst ihop med goda pajer, stark ost och goda såser såsom ostkräm och aioli. Det finns många tillbehör – välj och vraka.

 

Här hittar du fler kalla såser som passar bra till kräftor…

… och här hittar du flera smarriga recept på västerbottenpaj.

Glöm inte efterrätten!

 

 

Koka kräftor Receptbild - Allt om Mat

Koka kräftor

Att koka kräftor är en konst och knepen är många. Ett av de viktigare är krondillen. Den måste ha bildat fröställning för att avge sin aromatiska smak. Att först koka kräftorna i bara vanligt vatten, s k dödkok, är ett annat knep. Det ger en klar och fräsch kräftlag när de slutligen kokas färdiga i kräftlagen. Till 20 pers på en buffé med andra rätter går det åt ca 7 kilo kräftor. Koka kräftorna i omgångar sorterade i storlekar. Då riskeras inte att de blir överkokta och torra.