Kockarnas favorit på julbordet

Tre kända kockar avslöjar sina favoriter på julbordet.

Annonsen laddas.

”LAXEN OCH SILLEN”
Leila Lindholm, tv-kock och kokboksförfattare:
– Gravlaxen. Jag gör min egen med två delar socker och en del salt. Jag äter den med mycket färsk dill. Sedan gillar jag curry- och senapssill.

”SILLEN, SKINKAN…”
Leif Mannerström, stjärnkock, kokboksförfattare med mera:
– Hemlagad kryddsill, en glasmästarsill som stått och mognat till länge. Leverpastej av dansk typ som jag gör själv och kryddar med julkryddor.

”REVBENSSLEN”
Monica Ahlberg, tv- kock och matbloggare, kokboksförfattare:
– Det är som att välja vilken kärlek som är störst. Förutom det där vanliga med skinkan och köttbullarna, så kan jag inte vara utan revbensspjäll, min krämiga västerbottensill och min underbara wienernougat.