Klassisk helgmeny med skinkstek och chokladmousse

Helgens meny börjar med en lätt och läcker sallad. Sedan frestar vi gommen med en skinkstek som doftar rosmarin. Till sist en ljuvlig chokladdessert i flera lager. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till rätterna.

Förrätt

Spenatsallad med nötter och västerbottenost

Att dricka till:
Laurent Miquel Chardonnay Viognier 2007 (2144) Frankrike, 67 kronor.
Ett vitt vin med tilltalande smak som påminner om gula äpplen, persika
och lätt kryddighet. Fin friskhet i eftersmaken.

Varmrätt

Skinkstek med apelsin- och kardemummarostade körsbärstomater

Att dricka till:
Conde de Valdemar Crianza 2004 (12659) Spanien, 74 kronor.
Klassiskt riojavin med god plommonliknande frukt, inslag av vanilj och
fint balanserade syror.

Dessert

Chokladmousse x 3

Att dricka till:
Rietvallei Red Muscadel 2007 (8314) Sydafrika, 69 kronor (37,5 cl).
Söt, intensiv smak med inslag av sultanrussin, rosenvatten och
choklad.  Läcker och spännande.

NUVARANDE Klassisk helgmeny med skinkstek och chokladmousse
NÄSTA Helt himmelskt med kyckling i gratängen