Kakor för er med allergi

Nästan alla känner vi någon som är nöt-, ägg-, laktos- eller glutenallergiker. Därför har vi idag valt att plocka fram nio bakverk som även går att äta för er med allergi.

Annonsen laddas.

Inga ägg
Maränger utan ägg

Glutenfritt
Marängtårta med chokladmousse och hallon
Chokladfondant

Gluten- och laktosfritt
Kokospannkakor

Laktosfritt
Caferians vaniljknutar
Laktosfri hallonparfait med hasselnötter
Havremjölksglass

Nötallergi
Katarinas fruktkaka

För dig som är allergisk mot gluten, laktos mjölk eller vete

Matiga muffins

 

 

Allergi

Gluten är en sammansättning av proteiner och finns i vete, råg och korn.

Laktosintolerans eller överkänslighet mot laktos (mjölksocker) orsakas av relativ brist på enzymet laktas och är ett normaltillstånd för en majoritet av världens vuxna befolkning. Vid enzymbrist bryts laktosen istället ner av tarmbakterier, vilket leder till buksmärtor, gasbildning och diarré.
Till skillnad från glutenintolerans blir tarmen hos en laktosintolerant inte skadad efter att man fått i sig laktos. Det säljs både laktosfri mjölk och låglaktosmjölk i affärerna. De består av vanlig mjölk som fått en tillsats av laktas, vilken brutit ned laktosen helt eller delvis. Det finns även att köpa laktasenzym i tablettform som man tar vid varje mjölkhaltig måltid.
Källa: wikipedia