FRUKT OCH GRÖNSAKER:

2 avokador

1 chili, t ex röd spansk peppar

2 rödlökar

1 lime

1 gurka

1 kruka koriander

70 g rucola

1 kruka salvia

300 g kålrot

500 g morötter

1 äpple

1 kilo fast potatis

150 g salladsmix

2 fänkålsstånd (500 g)

250 g körsbärstomater

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

FISK:

600 g laxfilé med skinn

FRYST:

1 förp frysta mangotärningar (225 g)

KÖTT OCH CHARK:

500 g nötfärs

500 g kycklingfilé

MEJERIVAROR, OST OCH ÄGG:

2 paket halloumiost (400 g)

3 ägg

2 dl turkisk yoghurt

2 dl crème fraiche

1 dl mjölk

SKAFFERIVAROR:

1 flaska passerade tomater (700 ml)

1 påse färdig teriyakisås (120 g)

1 burk sardeller (80 g)

1 burk grillad paprika (290 g)

3 dl ris, gärna jasminris

300 g spagetti

balsam- och vitvinsvinäger

raps- och olivolja

smör

honung

tomatpuré

panko, japanskt ströbröd

flingsalt

salt

nymald svartpeppar