FRUKT OCH GRÖNSAKER:

1 kilo fast potatis

500 g morötter

200 g palsternackor

2 gula lökar

2 rödlökar

4 vitlöksklyftor

4 paprikor, röda och gula

1 zucchini

250 g champinjoner

1 gurka

1 knippa rädisor (125 g)

1 lime

1 citron

1 purjolök

1 påse salladsmix (70 g)

500 g små kvisttomater

1 kruka dill

1 kruka bladpersilja

1 kruka basilika

FISK:

600 g torskfilé

KÖTT OCH CHARK:

500 g kalkon- eller hönsfärs

600 g kycklinglårfilé

300 g rå salsicciakorv

MEJERIVAROR, OST OCH ÄGG:

3 dl vispgrädde

2 dl turkisk yoghurt

100 g parmesanost, grana padano

500 g färsk pasta, t ex pappardelle

FRYST:

1 ask frysta små gröna ärter (250 g)

SKAFFERIVAROR:

1 burk pastasås arrabbiata, t ex Paolos eller Barilla (400 g)

1 grovt lantbröd

1 burk krossade tomater (400 g)

3 dl ris, gärna basmati

2 hönsbuljongtärningar

1 fiskbuljongtärning

tomatpuré

senap, gärna dijon

sambal oelek

mald kanel

mald spiskummin

paprikapulver

balsamvinäger

strösocker

olivolja

flingsalt

salt

nymald svartpeppar