FRUKT OCH GRÖNSAKER:

700 g butternutpumpa

1 kilo mandelpotatis

500 g svartrötter

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 lime

1 knippa salladslök (125 g)

1 påse rucola (70 g)

1 stor påse bladspenat (250 g)

3 paprikor, gula och röda

2 morötter

2 auberginer

150 g haricots verts

1 kruka bladpersilja

FISK:

600 g vit fiskfilé, t ex kolja

KÖTT:

600 g kycklingfilé

500 g kalvfärs

MEJERIVAROR, OST OCH ÄGG:

500 g färsk pasta, t ex tagliatelle

150 g fetaost

4 ägg

3 dl vispgrädde

3 dl mjölk (3 %)

FRYS:

1 förpackning frysta lingon (225 g)

SKAFFERIVAROR:

4 msk sesamfrön

1 flaska teriyakisås eller -marinad (150 ml)

1 förpackning krossade tomater med chili (500 g)

3 dl ris eller gryn, gärna bulgur

3 dl ris, gärna basmati

dijonsenap

japansk soja

balsamvinäger

ströbröd

strösocker

smör

olivolja

salt

nymald svartpeppar

5 vitlöksklyftor

senap, svensk/dijon

raps- och olivolja

vitvinsvinäger

2 hönsbuljongtärningar

paprikapulver

spiskummin

salt

nymald svartpeppar