Foto: Ulrika Pousette
Tårtor
Maräng- och jordgubbstårta
30 minuter + 3 h i kyl
Foto: Anna Kern
Student
Studenttårta
11/2 h + 12 h i kyl + 40 min i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Bakning
Våfflor med kardemumma, dulce de leche och karamelliserad banan
30 minuter
Brunch
Spenatvåfflor med kallrökt lax och picklad rödlök
40 minuter
Foto: Lina Erksson
Övrigt
Hemgjort smör
10 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Efterrätt och dessert
Churros med chokladsås
30 minuter
Foto: Anna Kern
Efterrätt och dessert
Budapestrulle
30 minuter + 17 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Övrigt
Påskig fudge
15 minuter + 3 timmar i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Kakor och bullar
Påskbakelse med mockagrädde och marsipan
45 minuter + 6 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Övrigt
Glasstårta till påsk
15 minuter + 6 timmar i frys + 15 minuter upptining + tid att göra marsipangrönsaker
Foto: Stewen Quigley
Franskt
Valnötssoppa – Soupe à la noix
30 minuter
Foto: Helén Pe
Kyckling och fågel
Svamp- och fläskfyllda kycklingklubbor med selleristomp och messmörsås
30 minuter + 35 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Husmanskost
Kålgratäng med gräddsås
30 minuter + 30 minuter i ugn
Grönsaker
Krämig ärt- och bönpasta med citron och parmesan
40 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Torsk i dijonsenapssås med dill och potatis- och palsternacksstomp
30 minuter
Foto: Åsa Dahlgren
Buffémat
Miniomeletter med grön sparris, rödlök och skogschampinjoner
20 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Efterrätt och dessert
Glasstårta med lemoncurd och pistaschmaränger
40 minuter + 1 timme i ugn + 1 timme rumstemperering
Foto: Per Ranung
Italienskt
Gramigna med salsiccia i gräddig sås
30 minuter
Foto: Malin Turunen
Övrigt
Så gör du en perfekt Irish Coffee
10 minuter
Foto: Lisa Björner
Övrigt
Tiramisu med marinerade bär och citronkräm
40 minuter + 2 + 4 timmar i kyl
Foto: Annika Broman
Korv och chark
Krämig rotfruktspytt
30 minuter + 1 timme i ugn
Foto: Stefan Wettainen
Frukt och bär
Äppelrosor med calvadosgrädde
30 minuter + 12 minuter i ugn
Foto: Lina Eriksson
Fredagsmat
Torskrygg med musselsås, sparrisbroccoli och saltrostad potatis
1 timme