Foto: Lina Eriksson
Jul
Glöggkokta päron med baguette, färskost och oliver
30 min + tid i ugn och kyl
Foto: Lisa Björner
Jul
Saffranskaka med mandelmassa och ingefärspäron
25 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Övrigt
Päron- och citronmarmelad
35 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Frukt och bär
Päronkaka med nötter och choklad – utan gluten
30 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Frukt och bär
Ugnsbakade päron Belle Hélène
15 minuter + 2 1/2 timme i ugn
Foto: Joel Wåreus
Grönsaker
Fräsch waldorfsallad på Långbros vis
30 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Ulrika Ekblom
Frukt och bär
Päronpaj med ingefära
30 minuter + 30 minuter i kyl + 40 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Övrigt
Eton Mess med pistaschmaränger, saffrans­päron och salt karamell
45 minuter + 1 timme i ugnen
Foto: Helén Pe
Frukt och bär
Päron- och ingefärspaj med citron- och kardemummasocker
30 minuter + 30 minuter i frys + 50 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Frukost
Grahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötter
25 minuter
Foto: Anna Kern
Kakor och bullar
Päronkaka med tosca
15 minuter + 45 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Frukt och bär
Mascarponeglass med lingonpäron
20 minuter + 30 minuter att dra + -8 h mogna + 6 h i frys
Foto: Charlie Drevstam
Fest
Ädelostsufflé med rödvinskokta päron och rostade valnötter
30 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Lina Eriksson
Övrigt
Chèvrepaj med valnötter och päron
15 minuter + 15 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Frukt och bär
Aprikoser och päron med vaniljsirap
20 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Buffémat
Mexikanska empanadas
1 timme
Pizza
Pizza med två fyllningar
Foto: Katja Ragnstam
Pajer
Pärongalette
20 min + 25 min i ugnen
Foto: Magnus Skoglöf
Fest
Cheesecake med flamberade päron
30 min + 6 timmar för infrysning
Foto: Magnus Skoglöf
Efterrätt och dessert
Kaffedrink med chokladtryffel
30 min + 2 timmar i kyl
Foto: Per Ranung
Fest
Konjakspäron med mandelglass och chokladsås
30 min + tid att frysa
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Ankbröst med kryddkokt päron, madeiragräddsås och vattenkrassesallad
Foto: Holger Edström
Huvudrätter - varmrätter
Rödvinssky till renytterfilé och potatisplättar