Foto: Emmy Lundström
Övrigt
Örtsallad med cantaloupe
25 minuter
Foto: Charlie Drevstam
Huvudrätter - varmrätter
Lammytterfilé och ”pulled lamb” med svamp, persiljerot och fikon
1 timme + 2 1/2 timmes koktid
Foto: Emmy Lundström
Efterrätt och dessert
Citron- och mandelkaka med vispad ricotta
40 minuter + 30 minuter i kyl  + 45 minuter i ugn
Foto: Katja Ragnstam
Övrigt
Snittar med getostkräm
15 minuter
Foto: Jonny Lind
Övrigt
Chiapudding med kanelstekt äpple, fikon och granatäppelkärnor
25 minuter + 20 minuter att stå + 12 timmar i kyl
Foto: Helén Pe
Jul
Pavlovatårta med apelsincurd
1 timme  + 2 timmar i ugn
Foto: Lisa Björner
Efterrätt och dessert
Fikonpaj med apelsinkräm
30 minuter + 1 timme i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Grönsaker
Sallad med rödkål, pomelo, hampafrön och balsamicodressing
15 minuter
Foto: Jonny Lind
Frukost
Glutenfria saffransscones med getostkräm och fikonmarmelad 
20 minuter + 12 minuter i ugn
Foto: Holger Edström
Övrigt
Julkryddad rödkål
Foto: Per Ranung
Övrigt
Ostar med fikon- aprikosrulle
10 minuter
Foto: Anna Kern
Jul
Mjölkchokladtryffel med fikon och apelsin
10 minuter + 4 timmar i kyl
Buffémat
Mascarpone och gorgonzola med saffranshonung
25 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Kött
Minilammburgare med chèvre och färska fikon
20 minuter
Foto: Per Ranung
Övrigt
Valnötsflatbread med fikon och honungs­rostade valnötter
30 minuter + 30 minuter jäsning + ­15 minuter i ugn
Foto: Jonny Lind
Mackor
Fattiga riddare med brie, fikon, valnötter och vispad honung
20 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Förrätter
Kycklinglevermousse med rödvinsmarinerade fikon och honungsvalnötter
30 minuter + 1 timme i kylen
Foto: Lisa Björner
Frukost
Honungsrostad granola med dinkel, hassel­nötter och vanilj
30 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Frukost
Råg- och havreplättar med lönnsirap, fikon och vaniljkvarg
30 minuter
Foto: Christina Sundelin
Nyårsmeny
Fikoncarpaccio med parmesanpuffar
20 minuter + 10 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Övrigt
Fikonglass
15 minuter + tid att frysa
Foto: Lisa Björner
Övrigt
Grillad baguette med getost, valnötter, honung och timjan
10 minuter + 10 minuter i ugn
Foto: Holger Edström
Förrätter
Petits choux med getostcrème och fikonchips