Brunch
Spenatvåfflor med kallrökt lax och picklad rödlök
40 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fisk
Pepparsill
15 minuter + 2 dygn i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Purjolöksgravad lax med senapscrème och ättiksgurka
40 minuter + 2 dygn i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Fisk
Löjromspizza med västerbottensost och picklad lök
10 minuter +  20 minuter för löken att stå + 10 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Fest
Steamed buns med halstrad tonfisk och srirachamajonnäs
1 timme + 1 1/2 timme jäsning + 6 minuter ångning
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Gorgonzolafylld köttfärslimpa med picklade morötter
20 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Morotsrårakor med pocherade ägg, spenat och ost
20 minuter
Foto: Per Ranung
Gourmet och lyx
Laxburgare med räkor, picklad salladslök och wasabimajonnäs
25 minuter
Foto: Anna Kern
Grönsaker
Vegetarisk sill i skärgårdsröra
15 minuter + 15 minuter marinering
Foto: Ulrika Pousette
Jul
Mall och recept: Pepparkakshus med kristyr
Foto: Ulrika Pousette
Jul
Inlagd sill
Foto: Helén Pe
Choklad
Kladdkaka med maräng
20 minuter + 25 minuter i ugn
Foto: Peter Carlsson
Gourmet och lyx
Hjortstek med betsallad
50 min+1 dygn att dra+1 timme och 25 min i ugn
Foto: Ulf Svensson
Övrigt
Inlagda polkabetor
ca 40 min
Foto: Helén Pe
Huvudrätter - varmrätter
Kumminglaserade betor, äpple och lök toppat med dillpesto
20 minuter + koktid för ­betorna
Foto: Lisa Björner
Frukost
God och mättande smörgås – med kalkon, avokado och picklade polkabetor
20 minuter
Foto: Anna Kern
Fisk
Matjessill med vispad crème fraiche, rosépeppar och picklad rödlök
30 minuter
Foto: Per Ranung
Övrigt
Senap, Mor Gretas
Foto: Stefan Wettainen
Övrigt
Chirashi sushi med pocherat ägg och svamp
30 minuter + tid för riset att koka
Foto: Helén Pe
Huvudrätter - varmrätter
Inkokt röding med syltad fänkål, gurka och kokt potatis
20 minuter + 20 minuter för fisken att stå
Foto: Peter Carlsson
Kött
Lammstek med mintsås och ugnsrostad potatis
45 minuter + 2 1/2 timme i ugn
Foto: Lisa Björner
Fisk
Röding med äpple och ängssyra
40 minuter + 8 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Kalv
Helstekt kalvfilé med spetskål, tomat­majonnäs och potatis­kroketter
1 1/2 timme + 35 minuter i ugnen