Foto: Lisa Björner
Jul
Julköttbullar med ansjovis
40 minuter
Foto: Joel Våreus
Gratäng
Fransk Jansson
30 minuter + 50 minuter i ugn
Foto: Joel Wåreus
Övrigt
Ansjovisrullar med kalixlöjrom
20 minuter
Foto: Helén Pe
Fisk
Rosa gubbröra – med rödbeta
10 minuter
Foto: Emmy Lundström
Huvudrätter - varmrätter
Grillade lammkotletter, med rostad rosmarinpotatis och olivtapenade
30 minuter + 1 dygn i kyl + 30 minuter i ugn
Foto: Joel Wåreus
Fläskkött
Långbros leverpastej
45 minuter + 2 timmar i kyl + 1 1/2 timme i ugn
Fisk
Inlagd sill med gubbröra
15 min
Foto: Annika Broman
Övrigt
Ägg- och ansjovissallad med pepparrot
30 minuter
Foto: Charlie Drevstam
Fest
Smörrebröd med gubbröra
15 minuter
Foto: Holger Edström
Fest
Ugnsstekt oxfilé, potatis- och palsternackspuré med kaprissmör
Foto: Susanne Almers
Övrigt
Ansjovismousse på kavring
Foto: Ulrika Pousette
Jul
Örtig Janssons frestelse
Foto: Ulrika Pousette
Fest
Janssons frestelse-paj
Foto: Ulrika Pousette
Gratäng
Gammeldags Janssons frestelse
20 min+40 min i ugn
Foto: Stefan Almers
Huvudrätter - varmrätter
Wienerschnitzel - en riktig klassiker
Foto: Charlie Drevstam
Huvudrätter - varmrätter
Janssons frestelse till buffén
Foto: Ulrika Pousette
Övrigt
Gubbröra
Foto: Ulrika Pousette
Husmanskost
Kalops på hel högrev med syltade rödbetor
Jul
Bosses gubbröra
Buffémat
Ansjovis- och ägg i snaps­glas med brynt smör
15 min
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Övrigt
Smörgås med hembakad krämig leverpastej och inlagd gurka
45 min + 1 timme i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Kalv
Kalvleverpastej
Foto: Lina Eriksson
Köttfärs
Godaste köttbullarna med sodavatten och ansjovis