Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fläskkött
Pasta carbonara - en klassiker som fungerar till vardags och fest
Ca 20 min
Foto: Ulrika Pousette
Fredagsmat
Bearnaisesås
15
Foto: Lisa Björner
Brunch
Ägg benedict på rostat grovbröd
30 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Övrigt
Glasstårta till påsk
15 minuter + 6 timmar i frys + 15 minuter upptining + tid att göra marsipangrönsaker
Foto: Stewen Quigley
Franskt
Valnötssoppa – Soupe à la noix
30 minuter
Foto: Helén Pe
Kyckling och fågel
Kycklingfärsbiffar med senapssky och krossad potatis
45 minuter
Foto: Emmy Lundström
Efterrätt och dessert
Citron- och mandelkaka med vispad ricotta
40 minuter + 30 minuter i kyl  + 45 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Fest
Steamed buns med halstrad tonfisk och srirachamajonnäs
1 timme + 1 1/2 timme jäsning + 6 minuter ångning
Foto: Jakob Fridholm
Fredagsmat
Kalvråbiff med våriga örter, sparrissallad och primörrödbeta
30 minuter
Foto: Lisa Björner
Övrigt
Tiramisu med marinerade bär och citronkräm
40 minuter + 2 + 4 timmar i kyl
Foto: Lisa Björner
Gryta
Fiskgryta med saffran och blåmusslor
40 minuter
Foto: Lisa Björner
Övrigt
Pumpaglass med kanderade pekannötter
30 minuter + tid i glassmaskin
Foto: Eva Hildén Smith
Fest
Chokladglass med saltkolasås och bär
1 timme + 12 timmar att vila + tid att frysa
Foto: Helén Pe
Jul
Pavlovatårta med apelsincurd
1 timme  + 2 timmar i ugn
Foto: Lina Eriksson
Fisk
Senapsgriljerad lax
15 minuter + 6 timmar i kyl + 15 minuter i ugn
Foto: Stefan Wettainen
Jul
Mördegskakor med maräng
20 minuter + 10 minuter i frys + 30 minuter i ugn
Jul
Vit jultårta
1 timme + 40 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Övrigt
Krämig blomkål smaksatt med dijonsenap och dragon
20 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Efterrätt och dessert
Fransk äppelpaj med mandelkrisp
20 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Grönsaker
Stekt brysselkål med lingonmajonnäs och smulor på tunnbröd
40 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Fisk
Bästa receptet på krämig fisksoppa med saffran och aioli
50 min
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Efterrätt och dessert
Pots de crème au chocolat
30 minuter + 2 timmar i kyl
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Efterrätt och dessert
Mörk chokladmousse
40 minuter + 2 timmar i kyl