Ingers recept står sig än

Inger Bjugård är expert på något mycket svenskt: smörgåstårtor.

Annonsen laddas.

Inger Bjugårds smörgåstårtor går aldrig ur tiden. En smörgåstårta är ju så enkel, tycker hon själv.
 – Det tar lika lång tid som att göra ett par rätter på en buffé, men är mycket enklare. Och så passar det så bra när man inte vet hur många som kommer, berättar hon. Inger Bjugård är kokboksförfattare och kommer under våren ut med två kokböcker, det ena är en helt ny bok om rabarberpajer och den andra är en ny version av hennes kokbok "Smörgåstårtor" från 2006.
  – I den nya boken har jag lagt till 16 nya recept.

Många gör egen variant

Inger tror dock inte att hennes läsare slaviskt följer recepten.
 – Man gör ju ofta en egen variant, men det fungerar bra som inspiration.
För att lyckas med en smörgåstårta gäller det att inte blanda ihop för många smaker, max två fyllningar. Ett annat tips är att göra eget bröd till och då variera smaksättningen och kanske testa lite grövre bröd.
Hennes egen favorit är en Allt-i-ett tårta.
  – Den är bra och alltid väldigt populär när man bjuder på den. Och det är roligt att göra smörgåstårtorna vackra, så de ser ut som riktiga tårtor.

 

Testa två recept ur boken

Fina allt-i-ett tårtan

Räk och rombit

 

Passa på att anmäla dig till vårt nyhetsbrev och få menyer för båda helg och vardag i din mejl.


 

Vinn en egen bok

Du kan vara en av fem som vinner Ingrid Bjugårds bok Smörgårdsmat (Semic). Svara bara på en frågan:
Vad heter brödet som man brukar göra smörgåstårta på?

Mejla in ditt svar, namn och adress till
tavla@alltommat.se
Senast 20 maj vill vi ha ditt svar.