Var än du njuter av snön så finns det varma drinkar på after skin. Om inte, blanda din egen.

Vin, örter, kryddor och frukt. Och kanske lite sprit. Det är kombinationen som skidåkare i alla länder njuter av när pistens nedfärd är över. Vin chaud, glühwein eller vino caliente – namnet är olika beroende på var du är men innehållet är varianter på samma sak: Varmt vin.

Och drycken behöver inte bara njutas efter passen i backen, en vin chaud på en bar i Paris är minst lika bra. Eller hemma?

Recept på varmt vin (vin chaud med lime)

recept på varmt vin

Ps. Värm försiktigt, vinet ska inte koka.

  1. Värm 75 cl vin och 2 dl socker i en kastrull tills sockret löst sig.
  2. Dela och pressa en lime. Blanda ner saften i vinet. Skölj den andra limen, skär i tunna skivor, och blanda ner.
  3. Tillsätt 2 dl lime cordial. Låt alltsammans bli varmt och servera genast.

 

Fler recept på värmande drycker:

NUVARANDE Varmt vin efter kalla åk
NÄSTA Småmums på söta äpplen