Smakrik sås till grillat – chilensk pebre

En kryddig chilensk tomatsalsa som passar utmärkt att äta till grillat kött, korv och empanadas – ett spännande alternativ till bearnaisen eller tsatsikin och en god partner till Trio Merlot (6556) eller Trio Chardonnay (2196).

Annonsen laddas.

Ingredienser:
2 stora tomater
1 medelstor lök
2 gröna chili (kan uteslutas)
1 kruka finhackad koriander
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Olivolja
Citron

Gör så här:
Skala tomaterna och skär dem i kuber. Finhacka lök, grön chili och vitlök och blanda med tomaterna. Häll över en skvätt citron och smaka av med salt och peppar. Låt dra i 5 till 10 minuter. Ringla över lite olivolja och strö över den finhackade koriandern och rör om.

Servera till nygrillat kött eller korv eller om grillen inte är framme – nylagade empanadas. Till det serverar du antingen en Trio Merlot (6556) eller kyld Trio Chardonnay (2196).

Läs mer om varför de chilenska vinerna är så goda, vad som behövs för en perfekt date och vad experterna säger om Trio!