Hemlan – den nya semlan? Kolla in den nya utmanaren på semmelfronten

Få har väl missat semmelwrapen som tog Sverige med storm förra veckan. Idag lanseras en ny semmelutmanare av det välkända Wienercaféet på Biblioteksgatan i Stockholm. Låt oss presentera: Hemlan!

Annonsen laddas.

Wienercaféets nya semla ser ut som en vanlig slät kardemummabulle, men allt är inte vad det ser ut att vara. De klassiska semmeltillbehören gömmer sig nämligen lite hemlighetsfullt på insidan, vilket, tillsammans med att receptet är hemligt, givit bullen namnet Hemla. Kardemummabullen gröps ur genom ett hål i sidan och fylls sedan med vispgrädde, vaniljkräm och Wienercaféets hemgjorda mandelmassa på rostade mandlar. Den enklare utformningen gör den lättare att äta på språng än en klassisk semla – med hemlan hålls allt det goda på plats!

Hemlan är utvecklad av Wienercaféets Peter Nordin och Per Bäckström. Här kan du läsa mer om hur de utvecklade det hemlighetsfulla bakverket!