Helgmys med musslor, tapas och äppelkaka

Frossa i musslor i helgen. Skaldjurssäsongen är här så passa på att njuta i havets läckerheter. Vi har satt ihop en sagolikt läcker meny med tapas, musslor och världens godaste äppelkaka.

Annonsen laddas.

Förrätt: Blandade tapas. Servera charkfavoriter som bresaola och serrano med en varm sallad på tomat och rödlök, lökrullad kittost, bönsalsa och äppeltsatsiki.

Huvudrätt: Musslor med bacon, tomat och oregano. Det här är en variant på klassiska rätten moules marinières med knaperstekt bacon som extra krydda. Ett gott bröd att doppa i det goda spadet är ett måste!

Dessert: Maffig äppelkaka med kardemumma och citron. Går under namnet Viktors vinnarpaj.

Musslor med bacon, tomat och oregano
Musslor med bacon, tomat och oregano

Fler menytips

Du hittar fler läckra menyförslag här.