Helgmeny från Västkusten

Helgens läckra trerätters är västkustinfluerad. Vintipsen är valda av experten Gunilla Hultgren Karell.

Annonsen laddas.

Förrätt:
Räkor på spett med soltorkad tomat

Varmrätt:
Halstrad kummelrygg med gremolata, citrussås och ragu

Dessert:
Isad rabarber med vaniljglass och Amarettokakor
 

Det här smakar bäst till

Till förrätten:
Grebbestad Lager (1434) Sverige, 14:90 (33 cl)
Vi startar med god, aptitretande öl. Ett friskt och torrt lageröl med
aromatisk humleton och läskande, citrusliknande smak.

Till varmrätten:
Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc 2007(5798) Frankrike, 115 kronor
Ett vitt vin med generös fruktighet, inslag av nötter och aningen
smör. Elegant balanserat och fin längd i smaken.

Till desserten:
Nivole 2008 (7787) Italien, 69 kronor (37,5 cl)
Sött mousserande vin med fläder, lime och marmelad i doft och smak.
Lättsam och frisk med en alkoholhalt på endast 5%.