Härlig helg med höstig meny

Populära smaker i svamplasagne och dessertbakelse. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till menyn.

Tilltugg

Fyllda cocktailtomater

Att dricka till:
Rotari Brut Riserva 2004 (7567) Italien, 98 kronor. Friskt och trevligt italienskt bubbel. Citrus och lite bröd i doft och smak.

Förrätt

Sparrismousse med räkor och ägg

Att dricka till:
Tegernseerhof Selection Riesling 2007 (4280) Österrike, 98 kronor. Ett torrt, vitt vin med ren, uppfriskande druvighet. Päron och lite grape i smaken.

Varmrätt

Svamplasagne med pesto

Att dricka till:
Campolieti Ripasso 2006 (6792) Italien, 85 kronor. Rött smakrikt vin med drag av torkad frukt, körsbär och god kryddighet.

Dessert

Dessertbakelse

Att dricka till:
Ch. Dereszla Tokaji Aszù 5 Puttonyos 2004 (2901) Ungern, 139 kronor (50 cl). Sött och läckert med drag av honung, mandel och gula bär. Elegant avslutning på måltiden.

 

 

 

NUVARANDE Härlig helg med höstig meny
NÄSTA Fem kandidater tävlar om ”Gyllene Glaset”