Han ska tävla för Sverige i kock-VM

Fem frågor till Tommy Myllymäki som tävlar för Sverige i Bocuse d’Or.

Annonsen laddas.

Grattis, hur känns det att ha vunnit den svenska uttagningen till Bocuse d’Or 2011?

– För mig är det en dröm som gått i uppfyllelse.

Vad är så speciellt med just den här tävlingen?

–Den anses vara världens mest prestigefyllda kocktävling och kallas ofta kock-VM. Det är en individuell tävling där de deltagande länderna ställer upp med en kock per land.

Stämmer det att du ska laga en tävlingsrätt på kalvmule?

– Helst ska jag ha med både kalvmule och kalvfot i min kötträtt. Huvudråvaran i kötträtten ska vara kotlettrad på kalv och sen får man gärna använda både mule och fot som tillbehör.

Vad krävs för att vinna tävlingen?

– En stark vilja att vinna!

Vad är ditt bästa tips till amatörkockar?

–Smaka av! Ta undan en liten del av maten, smaka av och tillsätt mer salt, mer syra eller mer krydda tills det smakar riktigt gott.

Tommy Myllymäki

Namn: Tommy Myllymäki.
Ålder: 31.
Gör: Driver restaurangerna Julita Wärdshus och Den Småländska Kolonin samt är kreativ ledare på middagslösningsföretaget Matkomfort.
Aktuell: Representerar Sverige i kocktävlingen Bocuse d’Or.