Skrämmande gott till halloween - recepten du inte vill vara utan

Tänker du fira halloween med fest? Här är halloween-recept på god mat och halloweentårta och skrämmande läckra bakelser. Följ vår guide som hjälper dig att lyckas.

Annonsen laddas.

Fira halloween 2015 – lördag den 31 oktober.

1. Planera en halloweenfest
En bra fest kräver planering. Börja några veckor före halloween. Fundera på vad du vill bjuda på, leta efter halloween-recept och gör inköpslistor.

2. Maten
Pumpa hör till halloween. Om du tänker karva ur en pumpa att ha på trappan med jul i kan du använda innehållet till en god pumpasoppa. Satsa på en värmande soppa, paj eller en läcker buffe. Godis, bakverk och rolika tårtor är också uppskattat.

3. Dryck och bål
Köp kålsyreis och lägg i bålen. Aga säljer det. Det blir en häftig rökeffekt som garanterat blir kvällens snackis! Vi tipsar om bra halloween-recept på bål och drinkar utan och med alkohol till halloween.

4. Halloweentårta
Halloweentårtan ska både vara god och skrämmande rolig eller kusligt snygg. Med orange marsipan går du till den rätta färgen för högtiden.

5. Dukning
Duka och dekorera för allt vad tyget håller. Många affärer säljer praktiska papptallrikar med halloweentryck, roliga hattar, spindelnät, plastspindlar och annat halloweenpynt. Hur långt törs du gå? Endast fantasin sätter gränserna.

6. Lekar
Är det en halloweenfest för barn är det roligt med lekar. Spökjakt, fiskedamm och pris för bästa utklädnad är populärt. Är det lite äldre barn kan det vara roligt med en pumpakarvartävling. Köp små pumpor.

hanna-e-lindberg-byline