I år hamnar hamburgarna på grillen, spår trendanalytikerna.

Varje år tittar man vilka trender som kommer synas på grillarna den här säsongen. Och i år har man sett att det finns tre starka tendenser i grillvärlden.

1. Hamburgare. Gärna på en spetsad färs, smaksatt med kryddor, bacon eller grönsaker. Till hamburgaren har vi gärna mängder med tillbehör, majonnäs, sallad, ost osv. Går att variera sig i det oändliga.

2. Korv. Den andra trenden är förra årets stora nyhet, nämligen korvar. Färska korvar, kryddade korvar eller bara helt vanliga grillkorvar. Allt i korvväg grillar vi gärna och vi testar gärna nya spännande smaker i korven och till korven.

3. Bröd. Nu ska även bröden grillas. Hamburgebrödet, som helst ska bakas själv, får en hastig yta på grillen innan det läggs ihop. Pitabröd, korvbröd eller bara surdegsbrödet till maten får gärna ta en vända på grillgallret innan vi äter upp det.

Källa: TNS-Sifo på uppdrag av ICA

Grilla hamburgare!

Våra godast recept på grillade hamburgare

NUVARANDE Grilltrender 2012 – hamburgare
NÄSTA Strindberg ska få egen bakelse