Grilla kött temperatur

Innertemperaturen på kött som steks i hög temperatur fortsätter att stiga även efter att stekningen avbrutits. Denna så kallade efterstekning gäller främst större köttstycket. Kött som tillagas i lägre temperaturer eftersteks inte.

Annonsen laddas.

Stick in termometerröret så att spetsen så att spetsen kommer mitt i livsmedlets tjockaste del, helst ska hela röret vara insucket. Den högre temeraturen ger ett mer genomstekt resultat.

Nötkött

  • Rostbiff: 58-65 grader
  • Entrecote: 58-65 grade
  • Stek: 65-70 grader
  • Ryggbiff: 58-60 grader
  • File: 55-60 grader

Fläskkött

  • File: 68-70 grader
  • Kotlett, helt benfri: 68-70 grader
  • Kotlett, med ben: 70 grader
  • Skinka, Skinkstek: 70-75 grader

Lammkött

  • Stek: 65-75 grader
  • Lammracks: 63-68 grader
  • Lammentrecote: 62-65 grader
  • Lamfile: 58 grader

Viltkött

  • Stek 68-70 grader
  • File: 55-65 grader
  • Sadel: 65 grader

Fågel

  • Hel kyckling: 70-75 grader
  • Kycklingbröst: 68-70 grader
  • Kycklinglår: 70-75 grader
  • Hel anka: 68-70 grader
  • Ankbröst, utan ben: 68 grader
  • Hel kalkon: 70-73 grader
  • kalkonlår med ben, klubba: 70-75 grader
  • Kalkonbröst utan ben: 68-70 grader
  • Gås, hel: 80-85 grader

Fisk

  • Fiskfile: 50-55 grader
  • Fiskpate: 70 grader

Bröd

  • Matbröd: 98 grader

Uppvärmning av mat till 70 grader förhindrar bakterietillväxt.