Stick in termometerröret så att spetsen kommer mitt i livsmedlets tjockaste del, helst ska hela röret vara instucket. Den högre temperaturen ger ett mer genomstekt resultat.
Temperaturer för nötkött
- Rostbiff: 58-65 grader
- Entrecote: 58-65 grader
- Stek: 65-70 grader
- Ryggbiff: 58-60 grader
- File: 55-60 grader
Temperaturer för fläskkött
- File: 68-70 grader
- Kotlett, helt benfri: 68-70 grader
- Kotlett, med ben: 70 grader
- Skinka, Skinkstek: 70-75 grader
Temperaturer för kyckling och annan fågel
- Hel kyckling: 70-75 grader
- Kycklingbröst: 68-70 grader
- Kycklinglår: 70-75 grader
- Hel anka: 68-70 grader
- Ankbröst, utan ben: 68 grader
- Hel kalkon: 70-73 grader
- kalkonlår med ben, klubba: 70-75 grader
- Kalkonbröst utan ben: 68-70 grader
- Gås, hel: 80-85 grader
Temperaturer för lammkött
- Stek: 65-75 grader
- Lammracks: 63-68 grader
- Lammentrecote: 62-65 grader
- Lamfile: 58 grader
Temperaturer för viltkött
- Stek 68-70 grader
- File: 55-65 grader
- Sadel: 65 grader
Temperaturer för fisk
- Fiskfile: 50-55 grader
- Fiskpate: 70 grader
Temperaturer för bröd
- Matbröd: 98 grader
Uppvärmning av mat till 70 grader förhindrar bakterietillväxt.