God påskdrink med doft av krusbär

Vill du dricka någonting annat än vin och öl till påskmaten? Här är ett recept på en god alkoholfri påskdrink med doft av krusbär och dill.

Nathalie Haglund är bartender på Pharmarium i Stockholm. Tillsammans med SodaStream har hon tagit fram en alkoholfri drink som passar bra till påskmaten. En vårig blandning med syrliga smaker av socker på krusbär, färskpressad limejuice, alkoholfri öl och bubbelvatten. Drinken toppas med dill.

Alkoholfri drink med krusbär och dill

Alkoholfri påskdrink med krusbär och dill

Ingredienser
300 cl socker
500 cl alkoholfri öl
800 gram krusbär
5 cl färskpressad limejuice Dill
is
bubbelvatten

Gör så här:
1. Blanda den alkoholfria ölen tillsammans med krusbären i en kastrull på medelhög värme. Låt krusbären dra en stund.
2. När skummet har lagt sig och krusbären blivit mjuka är det dags att tillsätta socker i kastrullen.
3. Låt blandningen av alkoholfri öl, krusbär och socker sjuda i cirka tio minuter eller tills dess att sockret lösts upp.
4. Låt sedan svalna en stund.
5. Häll 7 cl krusbärssockerlag i ett collinsglas.
6. Tillsätt 5 cl färskpressad limejuice.
7. Tillsätt dill samt is och rör runt.
8. Toppa sedan med bubbelvatten.
9. Garnera med dill och lime.

Nathalie Haglund
Nathalie Haglund