Fyra nya tacofavoriter

Variera fredagstacosen med enchiladas, räkor eller smarriga quesadillas!

Annonsen laddas.

Tacos med räkor

  • 4 pers

12 tacoskal
300 g skalade räkor
5 soltorkade tomater, chilimarinerade, strimlade
1/2-1 msk jalapeños i skivor
1/2 purjolök, strimlad
smör eller margarin
1/2-1 påse taco kryddmix
1 dl salsasås
saft från 1/2 lime
1 msk flytande honung
2 dl finklippt persilja eller koriander

Gör så här:
1) Fräs tomater, purjolök och jalapeños i lite matfett. Tillsätt kryddmix och salsa. Rör om. Låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter.
2) Tillsätt limesaft, honung, räkor och persilja. Hetta upp alltsammans och ställ åt sidan.
3) Värm tacoskalen, lätt isärdragna med pappkilen kvar, i ugn, 175 grader, ca 2-3 minuter. Lägg fyllningen i de varma tacoskalen. Toppa med salsa.

Quesadillas med getost och spenat

  • 4 pers

400 g spenat
smör till stekning
1/2 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk honung
salt
200 g chèvre (getost)
200 g riven ost
1/2 röd chilipeppar, finhackad
8 stycken majstortillas
salsasås

Gör så här:
1) Stek spenaten i lite smör i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlök, honung och lite salt. Efter nån minut, låt blandningen rinna av i ett durkslag.
2) Fördela spenat, ost och chili på ena sidan av tortillabröden. Vik över ena kanten för att bilda en halvmåne och tryck till.
3) Värm upp stekpannan och stek tortillabröden i lite smör på bägge sidor på svag värme tills de är gyllenbruna och spröda. Skär varje quesadilla i portionsbitar. Toppa med salsa.

Kyckling Club

  •  4 pers

4 stycken kycklingfiléer
2 msk enchilada kryddmix
4 skivor bacon
2 stycken avokado
2 stycken tomater
4 stycken grön sparris, färska
4 blad romansallad
1 dl majonnäs
salt och peppar
8 majstortillas
1 knippe körvel

Gör så här:
1) Krydda kycklingbrösten med kryddmixen och grilla eller stek i matfett, 7 minuter på varje sida. Stek bacon knaprigt och låt rinna av på papper. Skär tomater och avokado i skivor. Skala sparrisen och koka den i 5 minuter i saltat vatten. Skiva kycklingen.
2) Lägg alla ingredienser i tortillan och rulla ihop. Skär enchiladan i två delar. Servera med majonnäs och garnera med körvel.


Gott i ugnen

Enchiladas

  • 4 pers

8 majstortillas
Enchiladasås:
3 dl vatten
1 påse enchilada kryddmix
1 1/2 dl tomatpuré

Fyllning:
500 g köttfärs eller tärnat kycklingkött
2 msk smör
4 dl riven ost, t.ex. cheddar, varav 2 dl
till gratinering

Gör så här:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten, kryddmix och tomatpuré under omrörning. Bryn köttfärsen (alternativt kycklingköttet) i smöret. Tillsätt ca 2 1/2 dl av tomatsåsen och 2 dl riven ost. Rör om och låt koka upp.
2) Fördela 2-3 msk fyllning på varje tortilla. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en smord ugnssäker form.
3) Häll resten av tomatsåsen över enchiladarullarna i formen och strö resten av osten över. Grädda i 15–20 minuter eller tills osten har smält.

 

Recepten kommer från nya Tacokokboken (Nicotext) med recept av Melker Andresson, General Mills.

 

Vintips till helgens tacofest på VinVin.se

Fler recept