Franskt rött till kött

Med ny lön på fickan blir man lätt lite sprallig. Här har du fyra sköna fransmän som du med lätthet dricker till rött kött. Alla fyra har bedömts med höga betyg av VinVin.se:s vingrupp.

Annonsen laddas.


Les Hauts de Granget ArteVino 2005
, (3814), Frankrike, 149 kronor

Litet vin från stor årgång som har trevlig frukt och stil, säger vingruppen. Merlot, cabernet franc och cabernet sauvignon är druvorna.


Domaine Santa Duc Cuvée Tradition 2006
, (2732), Frankrike, 175 kronor

Vingruppens omdöme: tydligt eldigt med fin frukt, toner av rosmarin och bra, stadiga tanniner i ryggraden. Passar till nötkött eller lamm och är en blandning av fyra druvor; grenache, syrah, mourvèdre och cinsault.


Quintessence Rouge 2005
, (99253), Frankrike, 165 kronor

Tät, generös frukt med örtiga toner. Lång, rik och spännande smak. Allt enligt vingruppen. Druvorna är syrah och grenache (20 %).


Château Cissac Le Vialard 2005
, (3991), Frankrike, 159 kronor

Generöst med svarta vinbär, blyertspenna och kryddor. Friskt och gott slut. Enligt vingruppen. Druvorna är cabernet sauvignon, merlot och petit verdot.