Förgyll menyn med kantarell

Lycka kan vara en korg med nyplockade kantareller. Stek dem i smör, lägg på en rostad macka och njut. Eller upptäck hur fantastiskt goda de blir i kombination med äpple, chili, ingefära eller getost.

Annonsen laddas.

Fem goda tips!

Citron. Pressa några få droppar citron i kantarellstuvningen eller såsen, så får smaken ett extra fräscht lyft.

Cidersenap. Gör en dressing på 1 matsked grovkornig cidersenap, 1/2 matsked flytande honung, 2 matskedar vinäger, 2 matskedar kallt vatten och 1 deciliter olja. Suveränt till stekta kantareller.

Kräftor. Stek kantareller, slå på lite grädde och vänd ner skalade kräftstjärtar, gärna havskräftsstjärtar. Servera med nykokt pasta.

Svartpeppar. Krydda kantarellerna hellre med svartpeppar än vitpeppar, som ger lite beska åt svampen. Ofta behövs ingen peppar alls.

Ägg. Stek kantareller och servera med löskokt eller pocherat ägg. Den rinniga gulan förenar sig perfekt i smaken med kantarellerna.