Lyxig kryssning med Årets kock!

Missa inte chansen att kryssa med Allt om Mat och Årets kock 22–23 april! Följ med oss på ett spännande dygn ombord, med massor av mat- & dryckesupplevelser. 200 kronor rabatt för prenumeranter!

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN till ett härligt dygn till sjöss! Tillsammans njuter vi av ett dygn fyllt av god mat och dryck, spännande möten och härlig matinspiration. På kvällen serveras en unik trerättersmeny specialkomponerad av ÅRETS KOCK JOHAN BACKÉUS, exklusivt för Allt om Mat.

Ombord kan du lyssna på intressanta föreläsare och mingla med våra kända matprofiler. Dessutom bjuder vi på mängder av provsmakningar. Du kan också köpa böcker till specialpris.

KRÖGAREN FREDRIK ERIKSSON, som själv vunnit Årets kock 1987, numera ordförande i Årets kocks jury, berättar om tävlingen och sitt arbete med att utveckla svensk gastronomi. Han driver Långbro Värdshus och Asplunds och öppnar snart ny restaurang på Nationalmuseum.

VINKRYSS

Om kryssningen:

När: 22 – 23 april. Båten avgår kl. 18:00 den 22 april och angör hamn kl. 15:45 den 23 april.
Var: Incheckning på Birkaterminalen, Stadsgården i Stockholm

Detta ingår:

  • Bufféfrukost, förmiddags- och eftermiddagskaffe, fördrink, 3-rättersmiddag inklusive öl, vin och kaffe.
  • Mingel med våra utställare.
  • Föreläsningar med spännande talare.
  • Möte med vinnaren i Årets kock 2017 – Johan Backéus!
  • Möte med årets vinnare i Mästerkocken 2018
  • Välfylld goodiebag.

Fullständigt program publiceras här inom kort, med reservation för eventuella förändringar.

Program

Dag 1

16.00–17.00 Registrering och incheckning

17.00–17.30 Ombordstigning (17.30 tillgång till hytt)

18.00 Båten lämnar hamn

18.45–19.30 Välkomstskål och mingel på Terrassen

19.15–20.00 Presentation av våra matprofiler. Allt om Mat har spanat efter vilka trender som gäller för 2018. Hur vi jobbar i provköket och skapar spännande recept och matbilder.

20.10–20.30 Årets kock Johan Backéus presenterar menyn och vilka viner som serveras till. Menyn kommer här!

  • Rostad mandelpotatispuré med ängssyra och löjrom
  • Vårkyckling fylld med dragon och svamp serveras med blomkål och lavainbröd
  • Yoghurtglass med chokladcremé och mandarin

21.00 Maten serveras i restaurang Compagniet.

Dag 2

07.30–09.30 Frukost

9.30 Terrassen och utställarmingel öppnar. Här händer massor av saker, spännande intervjuer med matprofiler och samarbetspartners. Du får lära dig slipa knivar, gå på ostskola, provsmaka choklad och lära dig laga koreanskt. Dessutom kan du handla böcker och få dem signerade av våra författare och köpa matprodukter till specialpris.

10.00–10.30 Krögaren och tv-kocken Fredrik Eriksson berättar om utvecklingen av svensk gastronomi och om hur det är att driva två framgångsrika restauranger Långbro Värdshus och Asplunds i Stockholm och hans nya projekt.

10.45–11.15 Ostskola med Falbygdens Ost. Komponera din ostbricka på bästa sätt och lär dig vilka ostar som passar bäst i matlagning.

11.30–12.00 Årets kock Johan Backéus lovar att avslöja sina framtidsplaner och berättar om sin tid som Årets kock.

12.00–13.30 Lunchpaus

13.30–14.00  Jennie Walldén krögare på restaurang Namu i Malmö ger oss de bästa genvägarna till läcker vardagsmat med influenser från det asiatiska köket. Jennies nya bok ”Mycket smak på nolltid” hjälper dig på vägen.

14.15–14.35  Kom och lär dig laga kimchi med Byung-hi Lim som driver den koreanska krogen Arirang i Stockholm.

14.50–15.10 Sveriges Mästerkock 2018, Erik Hammar, berättar om sin matresa, om Sveriges Mästerkock och om sin splitternya kokbok. Dessutom avslöjar han sina
framtidsplaner.

15.30–15.30 Tack för oss och dragning av vinnarna i vår stora tävling. Vi hoppas att alla era sinnen ska bli stimulerade av god mat och härliga upplevelser.

15.45 Båten angör hamn

 

Boka här

Prenumerantpris: Från 1670kr/person, ange kod EVALLT och ditt prenumerationsnummer som finns på fakturan eller tryckt på baksidan av tidningen. BOKA HÄR FÖR PRENUMERANT! 

Ordinarie pris: Från 1870 kr/person, ange kod EVALLEJ. BOKA HÄR FÖR ORDINARIE PRIS! 

Tack till vår sponsor TePe!

Tack till" vår sponsor TePe

NUVARANDE Lyxig kryssning med Årets kock!
NÄSTA Julens bästa desserter