Fiskrecept från St-Jean-de-Luz

Vännerna Charles Olascuaga och Stéphane Poulin är båda två fiskarsöner från Sain-Jean-de-Luz.

Annonsen laddas.

Efter några utlandsår hamnade Charles på Hélianthal (hotell och thalasso-thérapie) i St-Jean-de-Luz och har nu utbildat sig till sommelier.
Stéphane jobbade i många år hos ”Dominique” i Ciboure innan han drog upp till Paris och fashionabla ”Crillon”, men ville tillbaka hem. Så när Charles öppnade sin restaurang var det självklart att vända sig till gamle vännen Stéphane.
De kompletterar varandra utmärkt. Charles åker runt och handlar grönsaker, lammkött och skinka, allt biologiskt, så klart, medan Stéphane sköter fiskinköpen i hamnen.
Men måndagar är Zoko Moko stängt.
Då är Charles ute och surfar på vågorna i Guéthary som alla andra St-Jean-de Luz-bor.

Zoko Moko
6 rue Mazarin
64500 St-Jean-de-Luz
Telefon +33 (0) 5 59 08 01 23
contact@zoko-moko.com

Smakprov

Bläckfisksallad med musslor
(Chipirons sautés à la plancha, Salade de moules, coques, et couteaux, vinaigrette de tapenade)

Saint Pierre-filéer med kronärtskocka, tomater, smörsås med pistou
(Filet de Saint-Pierre, artichauts et tomatens confites, beurre blanc au pistou)

Nems med chokladmousse, apelsinconfit, grapefrukt och chokladglass
(Nems au chocolat noir et orange confite, pamplemousse givré et glace chocolat)