Fira nyåret med lätt festsupé

Bjud vännerna på en festlig supé med goda smårätter under årtiondets sista kväll.

Annonsen laddas.

Fira nyåret med lätt festsupé

 

Supén är en festlig, finare måltid som serveras på kvällen. Souper på franska och supper på engelska betyder båda just ”kvällsmåltid”.

Den förknippas kanske framför allt med teater- eller revyföreställningar, eller med den eleganta nyårssupén. Då handlar det ofta om en meny med tre till fem rätter.

En lätt förrätt – rökt fisk, skaldjur eller anklever till exempel – följt av en filé av nöt- eller vilt och en lyxig dessert och ost är vanligt.

Men traditionellt har supén ofta bestått av lite lättare mat eftersom den serveras på kvällen, i regel efter klockan 20.

Här har vi satt ihop ett antal enklare rätter som tillsammans blir en festlig supé för årtiondets sista kväll. På en lagom nivå efter en vecka med den tyngre julmaten, någonstans mellan det stående minglet och den sittande middagen.

 

Allt för nyårsfesten

Läckra snittar till nyårsfesten

Fem frostiga nyårsdesserter

Festmiddagen – här är alla menyer du behöver

Nyårsfestens godaste förrätter