Fira helgen med lyxmeny

Lax med ostrondressing och pilgrimsmussla, mör tourneos i tre akter och avslutningsvis äpplen i len ingefärskola, kvargkräm och kanelsmulor. Bättre än så kan det knappas bli.

Annonsen laddas.

Lönen har kommit in på kontot och arbetsveckan närmar sig sitt slut. Varför inte slå till med en riktigt god trerättersmeny till helgen? Här har vi satt ihop en meny med de bästa från hav och land.
Satsa på färsk lax av fin kvalitet. Njut av de fina pilgrimsmusslorna och ostronsåsen. Avokado- och mangosalsan ger fin sötma till det salta.
Förrätten går att förbereda i förväg:

Laxen kan frysas portionsvis flera dagar innan. Pilgrims-musslor, sås och salsa görs strax före serveringen.

Tournedos är en mör och fin köttdel, tre härliga såser ger denna rätt extra stuns. Såserna kan gärna förberedas om rätten ska vara snabblagad.

Efterrätten går i säsongens smaker. Äpplen och kanel ihop med en len kvargkräm smakar som en himmel i munnen. Söt kola, syrlig kesellakräm och knapriga smulor på toppen – vilken dröm­dessert!

Missa inte Allt om Mat:s vinexpert Gunilla Hultgren Karelsl vintips till maten längre ner.