Fira de döda – med het mexikansk middag

Mexikansk mat är så mycket mer än bara tacos. Här ger vi dig tipsen på hur du lagar en kryddstark måltid med krämiga och heta tillbehör à la Mexiko.

Annonsen laddas.

Namnet ”De dödas dag” låter inte i sig särskilt trevligt, utan till och med lite obehagligt. Men det är långtifrån verkligheten – de dödas dag är en stor och viktig religiös högtid i Mexiko som firas med pompa och ståt – och framförallt med god mat. Då bjuds det på god mat och nyskördade grödor, framförallt majs.

Syftet är att hedra nära och kära som har gått bort (likt vår Allhelgonahelg) och firandet pågår i flera dagar. Vad kan då passa bättre än att bjuda in just ned närmaste att fira denna högtid med en mexikansk måltid? Vi har ätit och lagat tacos, guacamole och burritos, alla med mexikanska rötter. Du känner säkert till att chili, lime, koriander, bönor och majs är vanliga ingredienser i det mexikanska köket, men nu vill vi slå ett slag för den heta mexikanska grytan.

Prova själv att laga en smarrig superhet måltid, med Mexican Chili Sasuage som mittpunkt. Med tillbehör som guacamole, syrad lök, het nachodipp och tomatsalsa är det svårt att misslyckas med denna smakrika matupplevelse.

Prova gärna våra andra grytor från världens olika hörn: Texas Stew, Moroccan Tajine, Indian Masala och Thai Curry.

ggsamlingsbildgrytbaser