Festlig meny med Nobelglans

Helgens trerättersmeny är lite extra tjusig, Nobeldagen till ära. Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till rätterna.

Annonsen laddas.

Till förrätten:
Sancerre les Baronnes 2009 (32253) Frankrike, 159 kronor
Vitt vin med aromatisk, ren smak med toner av nässlor och citrus. Aptitretande, klingande frisk fruktsyra.
 
Till varmrätten:
Castellero Langhe Rosso 2008 (94896) Italien, 119 kronor
Rött vin med läcker mörk frukt med drag av saftiga körsbär, plommon, kryddor och kaffe, Markerade men balanserade syror.

Till desserten:
Grande Maison Cuvée des Anges 2007 (4130) Frankrike, 99 kronor (37,5 cl)
Vitt vin med fin sötma, drag av marsipan, torkad frukt och uppfriskande fruktsyra.

Notera att i tournedos-receptet står det att man ska använda Barbera d´Asti Ca´Bianca både i och till maten. Men det vinet har bytt namn och dessutom ändrat karaktär. Istället föreslår vår vinexpert ett alternativ som innehåller 50% barbera.