Fem goda champagner att lägga i påskägget – Ge bort champagne i påsk!

Nu är det god tid att börja tänka på vad som ska läggas i påskägget. Om du hellre dricker champagne än äter godis är det här en idé för dig.

Köp ett stort påskägg och fyll det med hopskrynklat silkespapper och glansig guldkonfetti eller något annat som du gillar. Lägg i en flaska god champagne och påskpresenten är fixad.

Vi har valt ut fem champagner som med rätta förtjänar sin plats i påskägget.


1.
Pierre Péters, Cuvée de Réserve, 349 kr

Pierre PetersEn riktigt god champagne. Smak av syrliga gula äpplen, grapefrukt, rostade hasselnötter och med en lätt brödighet i avslutet. Pierre Péters Cuvée de Réserve är en blend av cirka 18 olika årgångar. 60% består av den senaste årgången och  40% av vin från 15-17 olika årgångar, ner till 1988.

 

2. Pol Roger, Brut Réserve, 415 kr

Pol RogerEn torr, frisk och medelfyllig champagne med smak av äpplen och citrus, inslag av karamelliserade nötter och ett elegant avslut med toner av choklad. Finns även som halvflaska om en hel inte får plats i ditt påskägg.

 

3. Taittinger, Brut Réserve, 399 kr

TaittingerEn champagne från det stora champagnehuset Taittinger som säljs i ungefär 30 000 liter om året i Sverige. Fin mineralitet med smak av gult äpple, citron och rostat bröd.

 

4. Louis Roederer, rosé, 569 kr

Louise RoedererEn riktigt fin roséchampagne med med inslag av persika, nötter, smultron och blodapelsin.

 

 

5. Richard Juhlin, Non-Alcoholic Sparkling Wine, Rosé, 89 kr 

Richard JuhlinChampagneexperten Richard Juhlin har tagit fram den här alkoholfria moussernade drycken inspirerad av fin champagne. Här i en rosa tappning. Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, röda vinbär och citrus.

 


Exklusiv Champagneresa med Allt om Mat

Följ med på en weekendresa till Champagne den 19-22 oktober och lär känna en av världens mest spektakulära och uppskattade vinregioner.

logedemontaigu_preview-native-mhiswf098151-revision-1