Färska bär i drinken

Fyra recept på fräscha drinkar med säsongens färska bär.

Annonsen laddas.

NORDIC BERRIES
Lättsöt drink på vodka med en bärsmak.

4 cl     koskenkorva vodka, Nordic berries
4 cl     tranbärsjuice
1 dl     hallon och blåbär
1,5 dl     fruktsoda
3 st     isbitar

Häll ingredienserna i turordning i glaset.

Recept från Allt Om Mat

BORTAMATCH
Om du inte har en shaker hemma går det lika bra att skaka ingredienserna i en syltburk med lock.

3 cl     blåbärsvodka
3 cl     blåbärslikör
4 cl     citronjuice
3 cl     sockerlag
      färska blåbär

Lägg blåbär och is i glaset. Skaka ihop de övriga ingredienserna och häll dem över. Har du inte blåbärsvodka – använd mer färska blåbär i drinken.

Recept: Lajla Johansson/ Expressen

ROSÉ FRAMBOISE
6 glas:
250 g  hallon
2 dl     vatten
2 msk outspädd svartvinbärssaft
40 cl   rosévin
isbitar

Koka snabbt upp hallon och vatten. Sila ifrån hallonvätskan i ett litermått, låt svalna.

Blanda hallonsaften med svartvinbärssaft, rör om. Slå i rosévinet. Rör försiktigt.

Fyll snygga drinkglas med is till hälften, slå på hallonsaften och njut.

Recept: Maria Fredin Skoog /Leva och bo

HALLONMOJITO
På bas av rött rooibos-te har Duane och Chille i baren på restaurang Sjögräs i Stockholm gjort en vackert röd drink.

1 glas:
1,5 dl     bryggt te (kobbs, kallt, (Kobbs röd längtan)
0,5 st     lime, pressad saft
5 st     myntablad
5 st     hallon, eller 3 cl hallonpuré
3 cl     sockerlag
3 cl     vit rom, eller vodka
2 cl     hallonlikör
4 st     isbitar
3 msk     sodavatten

Brygg teet och kyl det.

Muddla – stöt, mosa med ett träskaft – lime, mynta, hallon och sockerlag i glaset.

Tillsätt rom och likör.

Fyll glaset med is, häll på te, rör om och toppa med sodavatten. Garnera med mynta och jordgubbe.

Recept: Allt Om Mat