Expertens bästa påsköl

Det är påsk i ölsmaken! I varje fall om Lasse Råde får bestämma. 4 tips.

Annonsen laddas.


Easter Bird
(1372), 5,5 %, Danmark, 19:90 kr (33 cl)
Med en bra slev med smörkola, humle, sirap och en beska som är alldeles lagom är det här danska ölet en riktig vinnare vid påskbordet. Bryggt enligt syddansk(?!) tradition förgyller det påskbuffén i allmänhet och påskalammet.
Betyg 5/5.

Hoppy Easter (1301), 6,6 %, Danmark, 34:90 kr (33 cl)
Roligt och riktigt namn, eftersom det är mycket humle i smaken  illsammans med citrus, apelsin, karamell och örter. Fyllig med bra beska. Suverän till både sillen och äggen. Jästfällning.
Betyg 5/5.

Sigtuna Röd Påsk (1331), 6,2 %, Sverige, 27:90 kr (50 cl)
Spännande många smaker i fin balans. Mycket rostat bröd och en aning kaffe. Och faktiskt är färgen åt det röda hållet. Dricks antingen bara som den är eller kanske med en ägghalva eller två.
Betyg 4/5.


Dugges Påsköl
(1390), 6 %, Sverige, 29:80 kr (50 cl)
En som vanligt välbryggd ale från det lilla bryggeriet
i Mölndal. Lite sirap, mörkt bröd, frukt och och grovt bröd i smaken. Fyllig och med rejäl beska. God måltidsdryck som passar till det mesta.
Betyg 4/5.