Ett glas om dagen…

Ny bok med rön om rött vin och hälsa.

Annonsen laddas.

 

Boken The Wine Diet är skriven av Professor Roger Corder vid William Harvey Research Institute. Boken är baserad på de senaste forskningsresultaten på sambandet mellan rött vin och hälsa, och ger tips på hur man med små medel kan anpassa sin kost för att den ska bli mer hälsosam. Rött vin är basen i proffesor Corders diet, men han tipsar även om vilka andra råvaror man ska kombinera med för att uppnå de bästa hälsoeffekterna.

 

Det som gör rödvinet nyttigt är enligt Corder antioxidanten polyfenol. Den skyddar kroppen mot hjärtproblem, infarkter, diabetes, demens och vissa cancertyper. Hur mycket polyfenoler vinet innehåller varierar stort beroende på druvtypen.

 

Rikast på polyfenoler är druvor från sydvästra Frankrike, som Malbec och Tannat. Forskning visar att de innehåller i genomsnitt fem gånger så höga halter som viner från Spanien, Sydamerika, USA och Australien. Men professor Roger Corder menar att även andra typer av druvor har goda hälsoeffekter.

 

Källa: thenakedscientists.com