Entrecote och ryggbiff – så tillagar du det (+ goda recept)

Entrecote och ryggbiff är gott och mört ryggkött som passar bra till det mesta. Det passar att helsteka i ugn, steka skivor i pannan och att grilla.

Hel ryggbiff och entrecote i ugn – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Torka av köttet, och krydda med salt och peppar.
  3. Stek det i olja och smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida, ös köttet med stekfettet under tiden.
  4. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 55-60° innertemperatur för ryggbiff och 58-65° för entrecote, beräkna ca 15 min.
  5. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i skivor och kryddas med flingsalt.

Rätt innertemperatur och grader:

  • Entrecote: 58-65 grader
  • Ryggbiff: 55-60 grader

Stick in termometerröret så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del, helst ska hela röret vara instucket. Den högre temperaturen ger ett mer genomstekt resultat.

Stek entrecote eller ryggbiff – gör så här:

  1. Skär köttet i skivor.
  2. Stek köttet i 1 msk olja i en riktigt het panna 2–3 min per sida. Krydda med 
1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  3. Låt vila ca 5 min före servering

Recept på entrecote och ryggbiff:

NUVARANDE Entrecote och ryggbiff – så tillagar du det (+ goda recept)
NÄSTA Högrev, bog och bringa