Enkla tips för egna glöggen

Bloggkocken Per Ulfsson Falkner vet hur du gör din egen glögg.

Annonsen laddas.

Varför inte göra din egen glögg? Det finns många recept och det fina är att du kan få smaken precis som du vill ha den. Bloggkocken och glöggmakaren Per Ulfsson Falkner gav oss några snabba tips till hur den blir som bäst.


1. Låt kryddorna
ligga och dra i sprit några dagar, gärna en vecka, det ger en mycket fylligare och jämnare smak.


2. Om du vill
ha glöggen lite mjukare och rundare så är portvin eller madeira bra att skvätta i. Det funkar även att använda vanilj – i varje fall i vit glögg.


3. Ta mindre socker.
De flesta recept ger en för söt och sliskig glögg. Börja med halva sockermängden och prova dig fram.

Så enkelt är det – bara att testa. Vill du testa Pelle Falkners eget glöggrecept hittar du det här– annars finns det flera recept under artikeln. Lycka till!