Tomt i plånboken? Här är recept på en lättlagad festmeny med prisvärda råvaror. Läcker helgmat mat behöver inte kosta mycket!

Vintips till maten från vinexperten Gunilla Hultgren Karell:

Till chilifrästa räkor:

Wisby Weisse (1459) Sverige, 26 kronor (50 cl)
Veteöl med frisk, lätt smak med inslag av citrus och liten beska.

Till kokoskyckling:
Santa Digna Don Miguel Gewürztraminer Riesling 2010 (6055) Chile, 73 kronor
Vitt vin med lätt aromatiska och blommiga toner, drag av grapefrukt och en frisk, fräsch fruktsyra.

Till blåbärsglassen:
Nederburg Noble Late Harvest 2010 (2741) Sydafrika, 79 kronor (37,5 cl)
Sött vitt vin med aprikosliknande inslag och toner av honung och apelsin. Bra fruktsyra som balanserar sötman.

NUVARANDE Enkel och billig festmat
NÄSTA Recept på nya goda tapas