Enkel helgmeny med julig avslutning

Sista helgen innan jul serverar vi en lättlagad trerättersmeny som avrundas med goda julsmaker. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till maten.

Annonsen laddas.

Till förrätten:
Villa Cavarena 2009 (6299) Italien, 99 kronor
Vitt vin med god, fruktig smak med toner av anans och lätt krydda. Frisk, aptitretande syra som ger spänst och lite längd i smaken.

Till varmrätten:
Errázuriz Estate Pinot Noir 2009 (6294) Chile, 89 kronor
Rött vin med mjuk och behaglig framtoning. Inslag av mogna bär och kryddor och fräsch fruktsyra.

Till desserten:
Blossa Trestjärnig spetsad med cognac (96517) 21%, 79 kronor (50 cl)
Här passar det fint med lite het glögg till kakan. Kryddig och fyllig med drag av cognac, choklad, kryddnejlikor och kardemumma.