Baka saftigaste banankakan - med mindre socker

Saftig banankaka – bästa recepten. När du bakar med banan blir kakan extra saftig och god. Banankaka går också bra att baka utan socker eftersom mogna bananer sötar bra.

Annonsen laddas.

Om du har mycket bananer hemma som håller på att bli övermogna kan du frysa bananerna och sedan ta fram dem och använda dem i bakning. Perfekt i banankaka eller smoothies.

Banankaka utan socker: Ersätt sockret med en stor extra banan. Du kan också byta ut vanligt socker mot till exempel agavesirap eller lönnsirap som har lägre GI.

Recept: Nyttig banankaka:

  • 2 ägg
  • 3 mogna bananer
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa kanel
  • 0,5 dl dinkelmjöl alt. lite pofiber eller 1 msk fiberhuskför er som helt vill utesluta kolhydrater
  • kokos eller linfrön till formen
  • 50g smör eller 0,5 dl olja av valfri sort
  • lite hackad choklad
  • ev. hackade nötter

Mosa bananerna och vispa allt till en smet. Grädda i ugnen i bröad form 25-30 min 175 grader.

 

Nyttig banankaka 2:

För dig som vill ha en extra nyttig banankaka – här är banankakan med endast 3 ingredienser (bananer, kakao, bakpulver!)

hanna-e-lindberg-byline