En påskmeny att längta efter

En välavvägd och delikat meny med självklara ingredienser som lax, sparris och lamm.

Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt vinerna till påskhelgens meny:

Drink med tilltugg
Parmesankex med pinjenötter

Till parmesankex passar det bra att dricka:
Rotari Brut Riserva 2002 (7567) Italien, 98 kronor
Ett klingande rent italienskt bubbel med god frukt och fräschör sätter
fart på aptiten tillsammans med parmesankexen.

Förrätt:
Laxtartar med persiljecrème:

Vinförslag:
Gobelsburger Grüner Veltliner 2007 (2775) Österrike, 85 kronor
Lätt kryddigt vitt vin med fin koncentration och drag av
citrusfrukter. Stram, snygg smak.

Huvudrätt:
Lammstek med rosmarin & parmesantäcke & klyftpotatis:

Vinförslag:
Monti Garbi Ripasso 2004 (5328) Italien, 97 kronor
God, generös tät frukt med krydda och örter. Läcker balans mellan
frukt och syror.

Dessert:
Chokladtryffel med gin och sorbet

Vinförslag:
Muscadel Red (8308) Sydafrika, 88 kronor
Söt, intensiv smak med drag av citrus, russin och torkad frukt. Ett
vin som passar finfint till mörk choklad.

NUVARANDE En påskmeny att längta efter
NÄSTA Vinn Niklas Ekstedts nya kokbok