En fräsch meny som lockar fram vårkänslorna

Bjud på svalkande fördrink och fruktiga smaker i helgens meny. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passanmde viner till rätterna.

Fördrink:
Apelsin- och romdrink

Drinktilltugg
Rostbiff- och ananasgott

Varmrätt:
Marinerad lax med muscovadosocker
Penfolds Rawson´s Retreat Riseling 2007 (16406) Australien, 75 kronor
Ett torrt, lätt, friskt balanserat vitt vin med attraktiv persikoliknande frukt. Härlig, aptitretande syra.

Dessert:
Fruktsallad med habanero

Moscatel de Setúbal 2001 (8011) Portugal, 98 kronor
Ett sött och läckert starkvin med drag av apelsiner, kryddor, nötter
och sötmandel.

NUVARANDE En fräsch meny som lockar fram vårkänslorna
NÄSTA Tysk mat på franskt vis