Gör eget godis till påsk! Här är bästa recepten på vårt finaste påskgodis

Gör eget godis till påsk! Eget påskgodis är enkelt att göra och roligt att fylla påskägget med. Här hittar du massor av godsaker, bland annat söta marsipankycklingar, fudge, marsipanägg med vit choklad och en spännande karibisk ananas med rom och kokos. Här är alla recept du behöver för att göra påsken ännu godare!

Här är också tips på påskens godaste toddy! Uteslut konjak om du vill ha den alkoholfri!

Gör eget godis till påsk! Här är bästa recepten på vårt finaste påskgodis

 

Choklad är ett måste på påsk! Se till att förvara choklad torrt och svalt, ej i kylskåp. 17–18 grader är en bra riktlinje. Praliner gjorda med grädde i fyllningen förvaras bäst runt 14–15 grader och håller cirka 1–1,5 vecka.

 

Så smälter du choklad

För att äkta choklad ska stelna på rätt sätt och inte bli flammig måste den tempereras då den smälts. Det finns olika tekniker och här är ett enkelt sätt för hemmabruk. (Smält i mikro eller försiktigt över vattenbad).

1. Hacka chokladen fint.
2. Smält halva mängden mörk choklad till 50 grader (mjölkchoklad till 45 grader).
3. Rör ner resten av chokladen och låt svalna till 27–28 grader (mjölkchoklad 26–27 grader).
4. Värm sedan upp chokladen till 31–32 grader (mjölkchoklad 29–30 grader). Nu är chokladen klar att användas för doppning, gjutning eller att göra dekorera med.
5. Doppa aldrig direkt kylskåpskalla produkter utan låt dem bli rumstempererade. Låt det du doppat stelna på en sval och torr plats.

Glöm inte heller kolla in vår stora meny till årets påskbord!