Egen snaps till kräftorna

Hemmakryddad snaps i fina flaskor ger det lilla extra till kräftkalaset

Annonsen laddas.

SKOGSSTJÄRNA FRÅN OAXEN (ca 75 cl koncentrat)

1 st brännvin special, flaska
3 st små enkvistar
3 st små tallkvistar
3 st små grankvistar
4 st stensötarötter, stora
5 tsk socker

1. Skölj av kvistarna i kallt vatten.

2. Skölj och rensa stensötarötterna noga i kallt vatten och dela sedan dem på längden.

3. Lägg alla ingredienser i ett tättslutande kärl. Häll på Brännvin Special. Låt ligga och dra i tre dagar.

4. Det du får är ett koncentrat som du sedan blandar ut med mer Brännvin
Special efter smak. Blandningen räcker till cirka 4 flaskor.

Recept: Leva och bo

 

AKVAVIT FRÅN KLÄDESHOLMEN (ca 75 cl)

1 st brännvin special, flaska
4-5 cm färsk pepparrot,
1 msk torkade fänkålsfrön
1 knippe färsk dill
2 tsk flytande honung

1. Häll över spriten i en enliters flaska eller annat kärl med tättslutande lock.

2. Skala pepparroten och skär i smala strimlor, tillsätt fänkål, dill och honung. Förslut flaskan och vänd den upp och ner ett par gånger.

3. Placera flaskan mörkt och rumstempererat över natten.

4. Sila av alla kryddor genom ett melittafilter eller en finmaskig sil och låt stå ytterligare ett dygn, nu i kylen. Därefter är akvaviten färdig att avnjutas.

Recept: Leva och bo

 

DILLSNAPS

35 cl brännvin special
2 st dillkvistar
1 st citron

1. Lägg i dill och citron i brännvinet.
2. Låt stå i rumstemperatur 2 dygn. Sila och kyl.

Recept: Allt Om Mat

 

För fler spännande dryckesrecept, kolla in:

Snaps på malört.

Vinbärsbrännvin.

Kräftsnaps.